معرفی برترین مجله های مهندسی برق

مجله الکتور (Elektor Electronics)
مجله الکتور (Elektor) یک مجله ماهانه در مورد همه جنبه های الکترونیک می باشد. مجله الکتور (Elektor) برای اولین بار با عنوان Elektuur در سال 1960 در هلند انتشار یافت، و در حال حاضر به زبان های بسیاری در سرتاسر جهان منتشر می شود. نسخه زبان انگلیسی مجله الکتور (Elektor) در سال 1975 راه اندازی شد و هم اکنون در سرتاسر جهان مورد مطالعه قرار می گیرد. مجله الکتور (Elektor) طیف وسیعی از پروژههای الکترونیک، مقالات و طراحی های قابلتوجه برای مهندسان، علاقهمندان، دانش آموزان، دانشجویان و حرفه ای ها را منتشر میکند. همچنین برای کمک به خوانندگان در جهت ساخت پروژههای ارائه شده، PCB (برد مدار چاپی) بسیاری از طرحها و همچنین کیتها و مدلها را ارائه میدهد. اگر در پروژهای، میکروکنترلر و یا نرمافزار PC استفاده شود، در اغلب موارد و به طور معمول، الکتور (Elektor) سورسکد و فایلهای رایگان آن را از طریق وبسایت خود پشتیبانی میکند. بیشتر کارهای PCB نیز در وبسایت الکتور (Elektor) قابل دسترس میباشد.
مجله EPE (Everyday Practical Electronics)
EPE مخفف Everyday Practical Electronics اولین مجله در زمینه الکترونیک در انگستان است که در گروه الکترونیک، از سال 1998 به صورت ماهیانه منتشر میشود و مطالب مختلفی همچون اخبار الکترونیک، پروژه، آموزش الکترونیک و … را در برمیگیرد.
اگر به الكترونيك و مدارات آن علاقمند هستيد، شك نكنيد و اين مجموعه بينظير را دانلود کنید. مجله EPE يكي از معدود مجلاتي است كه صرفا به معرفي و تبليغ تازههاي الكترونيك نميپردازد، بلكه هنوز هم مقالات آموزشي و نقشه مدارات عملي فراواني را در خود به چاپ ميرساند. مجله Everyday Practical Electronics یا EPE از مجلات معتبر و کاربردی در حوزه مهندسی برق و الکترونیک می باشد. مجله EPE همواره حاوی مقاله ها و پروژه های جالب و متنوع بوده است و همین تنوع پروژه های آن موجب معروفیت و محبوبیت آن در میان دانشجویان و علاقمندان رشته های مختلف الکترونیک شده است.
اولین شماره مجله Nuts and Volts در سال 1980 منتشر گردید. در شروع کار، مجله Nuts and Volts به صورت یک روزنامه تک صفحه ای خبری و تبلیغاتی منتشر میشد و در آن خبری از مطالب آموزشی نبود. بعد از گذشت چند سال از شروع به کار مجله Nuts and Volts، علاوه بر ادامه روال خبری و تبلیغاتی آن، در February سال 1992 تغییرات گسترده ای در روال کاری مجله Nuts and Volts ایجاد شد. مجله Nuts and Volts دیگر از شکل خبری و تبلیغاتی خود خارج شده و بخش جدیدی به نام پروژه های الکترونیک به آن اضافه شد. از این تاریخ به بعد مجله Nuts and Volts در فرمت tabloid (روزنامه چند صفحه ای) منتشر گردید و این روند تا آواخر سال 2003 ادامه پیدا کرد. در اوایل سال 2003 تغییراتی اساسی در مجله Nuts & Volts انجام شد، سایز مجله Nuts and Volts به فرمت استاندارد مجلات عمومی (با صفخات A4) تغییر کرد و در آن از تصاویر با کیفیت استفاده گردید. همچنین مقرر گردید تا از این به بعد، مجله Nuts and Volts که قبلا با فرمت تک رنگ (سیاه و سفید) چاپ میشد، به صورت رنگی چاپ و منتشر گردد.
مجله Nuts & Volts جدید از نخستین ماه سال 2004 کار خود را شروع کرد، در مجلات جدید Nuts and Volts ستون های جدیدی همچون، آموزش رباتیک (به صورت مبتدی)، آموزش طراحی مدارات الکترونیک، اخبار تکنولوژی، پروژه های الکترونیک، آموزش الکترونیک (تئوری)، طراحی مدارات آنالوگ، طراحی و برنامه نویسی مدارات میکروکنترلری، لیزر، کنترل و نظارت با کامیپوتر و… اضافه گردید.
SERVO یک ماهنامه معتبر در زمینه رباتیک بهشمار میآید که توسط انتشارات T&L منتشر میشود. اولین شماره مجله Servo در ماه نوامبر سال 2003 منتشر شد و محتوای آن شامل مدارات عملی رباتیک، اخبار نمایشگاه ها، گزارش هایی از مسابقات رباتیک و معرفی قطعات، ماژول ها و سنسور های جدید در این حوزه می باشد. مجله Servo به نسل بعدی متخصصان رباتیک اختصاص داده شده است و صددرصد مباحث ربات و رباتیک را تحت پوشش قرار می دهد. هر شماره از مجله Servo با مقالات مفید، مصاحبهها، آموزشها، پروژههای DIY، قطعاتی از منابع معتبر و بسیاری موارد دیگر، الهامبخش و آموزشدهنده علاقهمندان رباتیک میباشد. در ایران چند سالی است که حوزه رباتیک مورد پسند بسیاری از دانشجویان قرار گرفته که سهم بیشتری از این افراد را مهندسین برق و الکترونیک تشکیل می دهند. لازم به ذکر است که این حوزه بسیار به روز بوده و هر لحظه قطعات، سنسور ها و ماژول های جدیدی مربوط به رباتیک از سوی شرکت های تولید کننده قطعات الکترونیکی تولید می شود که مجلات Servo یکی از بهترین منابع برای افرادی است که در این حوزه فعالیت می کنند و به دنبال به روز بودن و افزایش دانش و آگاهی خود در زمینه رباتیک می باشند.
Circuit Cellar یک ماهنامه به دو سبک چاپی و دیجیتالی است که موضوعات متنوعی در زمینه مهندسی برق، سختافزار توکار، نرمافزار توکار و برنامههای کامپیوتری را پوشش میدهد.
مجله Circuit Cellar در سال 1988 توسط شرکت Circuit Cellar منتشر گردید. این شرکت با محصولات و خدمات خود در زمینه خدمت به جامعه بینالمللی طراحی توکار فعالیت میکند و به عنوان یک ارائهدهنده محتوای قابلاعتماد برای مهندسان و برنامهنویسان حرفهای به شمار میرود.
مجله Circuit Cellar به محبوبیتی قابلتوجه در میان طیف گستردهای از خوانندگان در سرتاسر جهان دست یافته است که در سطحهای مختلف حرفهای و آکادمیک قرار دارند. همچنین یک نشریه ایدهآل برای متخصصان برق و الکترونیک است که بهطورمنظم با سیستمهای توکار و تکنولوژیهای مربوط به MCU سروکار دارند.
هدف گروه ویراستاری مجله Circuit Cellar، یاری رساندن به خواننده خود در جهت تبدیل شدن به یک حرفهای همهکاره میباشد که قادر است با اطمینان، ایدههای مهندسی جدید و مبتکرانهای را جهت غلبه کردن بر وظایف، مشکلات و تکنولوژیهای متعدد در این زمینه، به ارمغان بیاورد.
بخشی از موضوعاتی که مجله Circuit Cellar به آنها میپردازد شامل موارد زیر است:
برنامههای توکار: شامل طرحهایی که حاوی کنترلکنندههای توکار میباشند که میتوان از میان آنها به کاربردهای خودکار، تجهیزات آزمایشی، شبیهسازی، لوازم الکترونیکی مصرفی، کنترل Real-time و تکنیکهای کمقدرت اشاره کرد.
توسعه توکار: شامل ابزارها و تکنیکهای مورد استفاده در توسعه سختافزار و نرمافزارهای جدید مانند ابزارهای نمونهسازی و شبیهسازی، ابزارهای توسعه، زبانهای برنامهنویسی، HDL، سیستم عاملهای Real-time، ابزارهای اشکالزدایی و ترفندها و نکتههای کاربردی میباشند.
برنامهنویسی توکار: شامل نرمافزارهای مورداستفاده در برنامههای توکار، الگوریتمها، ابزارها، و تکنیکهای مورد استفاده میباشد.
تکنیکهای آنالوگ: شامل طرحها و اجزایی که با تولید و استفاده سیگنالهای آنالوگی سروکار دارند، میباشند.
ارتباطات: پروژههای مربوط به شبکه، همکلامی انسانها با یکدیگر (ضبطکنندههای صدا، گجتهای تلفن و غیره)، همکلامی انسان با کامپیوتر (تشخیص گفتار) و یا همکلامی کامپیوتر با انسان (ترکیب گفتار، تبدیل متن به گفتار) را شامل میشود.
مالکیت داده: شامل پروژهها، تکنیکها و الگوریتمهای مربوط به گردآوری و نظارت بر دادههای دنیای واقعی میباشد.
اینترنت و اتصال: شامل کاربردهایی که با قابلیت اتصال و اینترنت سروکار دارند، میباشد.
اندازهگیری و حسگرها: شامل پروژهها و تکنولوژیهایی که با حسگرها، رابطها و محرکها در ارتباط هستند، میباشد.
منطق قابل برنامهریزی: شامل پروژههای حاوی FPG، PLD و دیگر تراشههای منطقی قابل برنامهریزی میباشد.
ربوتیک: شامل پروژههای مربوط به دستگاههایی که قابلیت تکرار دنبالههای حرکتی مانند خود را دارند، دستگاههای ربوتیک خودرو، بازوهای ربوتیک، خطوط مونتاژ صنعتی و غیره میباشد. همچنین حسگرها، محرکها، کنترلکنندههای موتور و الگوریتمهایی که در ابتدا برای این برنامهها در نظر گرفته شدهاند را پوشش میدهد.
پردازش سیگنال: شامل پروژهها، تکنولوژی و الگوریتمهای مربوط به پردازش سیگنالها مانند صوت، تصویر، رادیو، فشار و شتاب در زمان واقعی میباشد.
ارتباطات بیسیم: تکنولوژیها و روشهای مربوط به ارتباطات بیسیم را پوشش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید